Megvannak a tökéletes illatgyertyák

"Megvannak a tökéletes illatgyertyák"

Az Aurora Candle Company illatgyertyái minőségben felülmúlják a többi illatgyertyát a piacon.

Gyertyáink tisztán égnek az első meggyújtástól az utolsóig, 100% természetes szójaviaszból készülnek ellentétben a kőolajból készült paraffinnal szemben. Ami igazán megkülönbözteti a gyertyáikat a többitől az az egész szobát betöltő, élethű, intenzív illat. Köszönhetően a szigorú gyertyaöntési módszernek a szójaviasz a lehető legtöbb illatot tudja magába zárni, amit majd otthonodban, munkahelyeden szabadjára engedhetsz.

"Nálam valóban magas a mérce, ha illatgyertyákról van szó, az Aurora Candle viszont minden probléma nélkül felelt meg az elvárásaimnak, sőt, minden várakozásomat felülmúlva a kedvenc gyertyamárkámmá vált. Problémamentesen égő, fából készült kanóc, csodálatos ropogással, gyorsan kialakuló, egyenletes viaszmedence és óriási tereket betöltő, fantasztikus illatkombinációk – nem is kell tovább keresgélni, megvannak a tökéletes illatgyertyák!"
Katy

Vettél már valaha olyan illatgyertyát, amit először megszagolva nagyszerű erős illatot éreztél de meggyújtás után nagy csalódás volt? Mi is találkoztunk ezzel a jelenséggel.

Amikor elkészítettük az első gyertyánkat nem is gondoltuk, hogy milyen hosszú úton indultunk…

Az elsődleges motivációnk volt, hogy kisfiúnk születése után szerettük volna legalább az elkerülhető káros hatásoktól mentesíteni környezetünket. Sokat hallottunk arról, hogy a paraffin gyertyák nem egészségesek, hogy a kőolajgyártás mellékterméke, így elkezdtünk felkutatni alternatív megoldásokat – nem sok sikerrel. Itthon akkoriban ismeretlen fogalom volt a szójaviasz, így amerikából kellett hozni mind az ötletet, mind az alapanyagok nagy részét.

Léteztnek olyan viasz-keverékek amelyek bizonyos részben paraffint és szójaviaszt is tartalmaznak és ezeket sok esetben “szójagyertya” névvel adják el. Ezt mindenképpen szerettük volna elkerülni. Ugyan vannak előnyei ezeknek a keverékeknek (pl: magasabb hőmérsékleten ég) de a paraffin káros hatásai miatt elvetettük ezt a lehetőséget.

A következő feladat az illatgyertya lényegét adó illatanyag megtalálása volt. Sok-sok zsákutca után eljutottuk jelenleg is használt illatolajokhoz. Kezdetben illóolajokkal is kísérleteztünk de be kellett látnunk, hogy az illóolajok alapvetően alkalmatlanok gyertyákban való felhasználásra, mert nem stabilak ilyen magas hőmérsékleten, nem égnek megfelelően és nagyon gyenge az illat leadási képességük (Meggyújtva alig adnak illatot).

Ezzel kapcsolatban jött a kérdés, hogy mennyi olajat használjunk a gyertyákhoz. Szerettünk volna igazán jól teljesítő gyertyákat létrehozni, így próbáltunk minél több illatot belezsúfolni. Azonban van egy pont honnan többet egyszerűen nem bír felvenni a viasz. Ha ennél többet teszünk bele elkezd “izzadni” a gyertya és az olaj kicsapódik a felszínén és az oldalán. Tehát ezzel az optimális mennyiséggel sikerült olyan gyertyát létrehozni, amelynek rendkívüli az illata, mivel sokkal több illatolajat használunk, mint a szójaviasz gyártójának a javaslata. A legtöbb gyertyagyártó ezeket a javaslatokat használja így átlagos gyertyákat hoznak csak létre.

Így születtek az Aurora illatgyertyák, nézd meg milyen illatokban tudod beszerezni