Miért jó a fa kanóc

Miért jó a fa kanóc?

Miért jó a fa kanóc?

Az Aurora Candle Company gyertyáinak egyik különlegessége, hogy a szokványos pamut-papír helyett a kanócok juharfából készülnek.

Különlegessége a fa kanócnak, hogy égés közben finom ropogó hangot hallat és ezzel fokozza a gyertya élményét. A széles kanócnak köszönhetően jellegzetes háromszög alakú lánggal olvasztja fel a viaszt, aminek hatására sokkal hamarabb érezheted a finom illatokat, mint a pamut kanócos gyertyáknál.

A ropogó, sercegő hang ideális társ a pihenéshez, relaxáláshoz, vagy bármilyen énidő-tevékenységhez.

Amikor elfújod a gyertyát. a fa kanócnak köszönhetően sokkal kevesebb ideig füstöl mint a pamut kanócos gyertyák, így megőrzi a szoba kellemes illatát, égett szaggal nem szennyezi be.

A kanócot minden meggyújtás előtt le kell törni, kb olyan hosszúra mint az első meggyújtás előtt volt.

Miért kell letörni a fa kanócot?

Ezt mindenkinek próbáljuk elmondani, akivel személyesen találkozunk, rajta van a csomagban található hosszabb leírásban, és a gyertyák alján is rajta van. Ennyire fontos 🙂
Miért?
Ha nincs letörve a kanóc, az égés nem lesz optimális, okozhat a szép háromszögű láng helyett nagyobbat, villódzót, füstölőt, vagy éppen okozhatja az ellenkezőjét, hogy a gyertya alig ég.

Hogyan kell letörni a kanócot? Nagyon egyszerű. Amit az ujjaddal könnyedén le bírsz törni annak le kell jönnie, amit nem bírsz letörni, annak nem is kell lejönnie. Itt érdemes megjegyezni, hogy a letört darabkákat távolítsátok el az üvegből, mert ha megolvad a viasz, könnyen elszínezheti azt.

Ezt a műveletet amúgy a pamut kanócos gyertyáknál is el kellene végezni, de nem szokták figyelmeztetni erre az embereket.

Nézd meg milyen különleges illatokkal készülnek az Aurora gyertyák: