Miért jobb a szójaviasz?

Miért jobb a szójaviasz?

Az Aurora Candle Company nagyon sok figyelmet szentel a minőségre annak érdekében, hogy ami kikerül a kezeink közül az a lehető legjobb termék legyen. Figyelmünk minden kis részletre kiterjed, hogy csak a legjobb termék kerülhessen a kezedbe, kezdve a világszínvonalú alapanyagoktól a gyertyakészítés folyamatának legkisebb mozzanatáig. Minden gyertyánkhoz természetes szójaviaszt, finom illatolajokat, pamut vagy fa kanócot használunk.

Gyakran megkérdezik, hogy miért választottuk a szójaviaszt gyertyáink elkészítéséhez. Összeszedtünk néhány olyan indokot, amely mellett nem lehet elmenni szó nélkül.

1. Természetes alapanyag

A viasz szójababból készül, ami egyenesen az Egyesült Államokból érkezik, mert ez garantálja a legjobb minőséget. Amerikában komoly hagyománya van a szójatermesztésnek, a legmagasabb színvonalú alapanyagot nyújtják, így kézenfekvő volt őket választani. Természetesen kizárólag GMO mentes szóját használunk. A szójabab olaj megújuló forrás, természetesen lebomló alapanyag, mert fontos számunkra környezetünk védelme.

2. A gyertyák sokkal tovább égnek

A szójaviasznak alacsonyabb az olvadáspontja mint a paraffinnak, tehát nem lesz annyira forró, így lassabb égés megy végbe, aminek köszönhetően akár 40-50%-kal tovább ég a szójaviasz élménygyertya. Valamint pont a lassabb égés miatt több olvadt viasz van a láng körül aminek köszönhetően több finom illatolaj szabadulhat fel, erőteljesebb lesz az élménygyertya illata.

3. Tisztább égést tesz lehetővé

Ez nem csak annyit jelent, hogy nem füstöl, kormol a láng vagy szennyezi össze a falat mint a paraffin gyertyák, hanem mérgező anyagoktól mentes. A szójaviasz összehasonlítva a paraffin gyertyákkal, sokkal biztonságosabb, egészségesebb Neked és a környezetedben élők számára is a szójaviasz.

A szójaviasz egyértelmű és kizárólagos választás volt az Aurora Candle Company számára.